Nema skijanja u Lencerhajdu, podeljeni mali globusi

Alpsko skijanje 18. mar. 202113:01 > 13:05
Podeli:
Lenzerheide
REUTERS/Denis Balibouse

Drugi dan uzastopno neće biti skijanja u švajcarskom Lencerhajdeu zbog toga što su vremenski uslovi nepovoljni. U četvrtak je trebalo da se održe poslednja super dži takmičenja u obe konkurencije u sezoni.

Nakon što su u sredu otkazani spustovi, ista sudbina zadesila je i poslednje super dži događaje. Sezona je tako završena za ovu disciplinu i podeljeni su globusi. Vinsent Krihmajer i Lara Gut su najbolji u ovoj disciplini za sezonu 2020/21.

U petak su na programu timski događaji, dok su slalom i veleslalom u subotu i nedelju. U muškom veleslalom u će se za titulu boriti Aleksis Panturo i Marko Odermat koji ima 25 bodova viška. Panturo vodi za 31 bod u ukupnom učinku i to je takođe borba koja će se pomno pratiti između Francuza i Švajcarca. Inače u slalomu je globus već uzeo Marko Švarc.

Petra Vlhova će probati da odbrani svoju prednost u odnosu na Laru Gut u ukupnom plasmanu, dok će se Slovakinja boriti i za mali globus u slalomu. Rivalke će joj biti Katarina Liensberger i Mikaela Šifrin. Marta Basino je već najbolja u veleslalomu.

Komentari

Vaš komentar