Prestigla Ligetija i Von; Mikaela: Želim da bude najveća

Podeli:
Mikaela Šifrin
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Trijumfom u kombinaciji na Svetskom prvenstvu u Kortini D'Ampeco Mikaela Šifrin postala je najuspešnija Amerikanka u istoriji svetskih šampionata.

Bilo joj je to šesto zlato, pa sada ima jedno više od Teda Ligetija. Ukupno 25-godišnjakinja iz Kolorada ima devet medalja sa svetskih prvenstava, što je jedna više od Lindzi Von.

Povezane vesti

„Da ste mi tako nešto rekli na mom prvom SP u Šlamdingu (imala je 17 godina te 2013), rekla bih ‘ne, nema šanse’. Uradila sam neke stvari koje niko ranije, to je sigurno. Oduvek sam se trudila da pomeram granice – prvo svoje, a onda i ovog sporta. Osećam da to i uspevam u svojim jako dobrim danima“, kaže Šifrin.

Mikaela se dosad takmičila na sedam olimpijskih igara i svetskih prvenstava i svaki put je kući ponela makar jedno zlato.

„Ne bih želela da samo budem sledeća Lindzi Von jer to znači da kopiram nekoga i da mi je to maksimum. Želim da postignem najviše od svih u istoriji“, poručuje Šifrin.

Amerikanka sada ima olimpijsko ili svetsko zlato u četiri od pet tradicionalnih disciplina u alpskom skijanju – superdžiju, veleslalomu, slalomu i kombinaciji koju je sada prvi put vozila na svetskim prvenstvima. Nedostaje joj jedino zlato u spustu.

Otkad je superdži uveden 1987. godine, samo je Šveđanka Anja Person osvajala zlata na OI i/ili SP u svih pet disciplina. Legendarna Šveđanka ukupno ima 13 medalja sa svetskih šampionata, od toga sedam zlatnih.

Komentari

Vaš komentar