PS u skijanju: Perišić sa duplom krunom ode u FIS

Alpsko skijanje 15. apr. 20211:08 > 1:11
Podeli:
Perišić, Balović i Lalić
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

Drugog dana Prvenstva Srbije u alpskom skijanju, koje se održava na Kopaoniku, vožena je trka slaloma za mlađe kategorije, decu od 12 do 16 godina.

Na stazi „Crna Duboka” učestvovalo je 42 skijaša iz Srbije, Crne Gore i Slovenije, pa je trka imala i međunarodni karakter.

Povezana vest

Takmičenje je održano u otežanim uslovima, zbog novonapadalog snega i guste magle, ali su organizatori uz velike napore uspeli da obezbede dovoljno kvalitetnu stazu za sve učesnike.

Zanimljivo je i to da su šampioni Srbije od utorka u disciplini veleslalom, ponovili isti uspeh 24 časa kasnije, samo u slalomu.

Emilija Đurović, mlađe pionirke - slalom
Foto: OSS/Mihajlo Miki Antić

U konkurenciji devojčica do 14 godina (2007. i mlađe), ponovo je slavila naša najbolja pionirka Emilija Đurović, članica SK Crvena zvezda. Osvojila je prvo mesto sa skoro osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slovenku Lori Murovec. Treće mesto pripalo je Gali Ivanović (SK Ares), a u poretku za Prvenstvo Srbije, bronzana je Lana Nikolić iz BSK-a.

Dušan Tasić i mlađi pioniri
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

U konkurenciji mlađih dečaka, duplu krunu osvojio je Dušan Tasić, član NS Ski Tima, koji je za 68 stotinki nadmašio Matiju Ilijevskog (BSK). Treća pozicija pripala je Nestoru Ivanoviću iz Aresa.

Iva Nikolić (BSK) je i u slalomu nadmašila Minu Angelov, članicu SK Niš. Bronza je pripala Dei Grbović, članici SK Ares.

Starije pionirke u skijanju
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

U sredu je prema očekivanju najbrži na stazi bio Rtnjev majstor slaloma, 16-godišnji Lazar Perišić. On je svog klupskog druga i vršnjaka, Aleksu Balovića, nadmašio za skoro četiri sekunde.

Ipak, Balović je odličnom drugom vožnjom uspeo da nadoknadi sve greške iz prve i na kraju ipak dobije bitku za drugo mesto sa godinu dana mlađim Aleksom Lalićem (NS Ski Tim).

Perišić i Balović sada mirne duše mogu da krenu u FIS konkurenciju, pošto je za njih sezona završena.

Komentari

Vaš komentar