PS u skijanju: Šampionska priča Emilije Đurović

Podeli:
Emilija Đurović
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

Na Kopaoniku je počelo Prvenstvo Srbije u alpskom skijanju. Prvog dana, na stazi Crna Duboka, vožen je veleslalom za pionire i pionirke, dečake i devojčice od 12 do 16 godina.

Na startu se pojavilo 50 takmičara iz Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Nakon dve vožnje u odličnim uslovima, u konkurenciji devojčica do 14 godina trijumfovala je Emilija Đurović (SK Crvena Zvezda) ispred Lare Radulović (SK Rtanj) i Lori Murovec takmičarke iz Slovenije (Sk Triglav). U ukupnom plasmanu četvrto mesto zauzela je Gala Ivanović (SK Ares), što je ujedno i treće mesto u plasmanu za Prvenstvo Srbije.

Emilija Đurović je takođe ostvarila i najbolje vreme staze u obe vožnje današnjeg veleslaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Crna duboka Kopaonik
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

 

Među dečacima do 14 godina, Dušan Tasić (NS Ski Team) je odličnim nastupom u obe vožnje zauzeo prvo mesto, ispred Matije Ilijevskog (SK BSK) i Nestora Ivanovića (SK ARES).

Dušan Tasić
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

 

U starijim kategorijama, do 16 godina u ženskoj konkurenciji, bilo je zanimljivo do poslednje vožnje, a pobedu je odnela Iva Nikolić (SK BSK), koja je od drugoplasirane Mine Angelov (SK NIŠ) bila brža za dve stotinke! Treće mesto zauzela je Petra Lazović (SK MM) sa sekundom i 20 stotinki zaostatka.

Iva Nikolić
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić

U konkurenciji dečaka, odličnim nastupom u obe vožnje trijumfovao je Lazar Perišić (SK Rtanj) ispred klupskog kolege Alekse Balovića, dok je bronzanu medalju osvojio Aleksa Lalić (NS Ski team).

Lazar Perišić
Foto: SSS/Mihajlo Miki Antić
Komentari

Vaš komentar