Šesto zlato za Šifrin, šampionka nije završila trku

Podeli:
Mikaela Šifrin
Photo by Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Amerikanka Mikaela Šifrin osvojila je zlatnu medalju u kombinaciji na Svetskom prvenstvu u Kortini D'Ampeco, pošto je posle superdžija i slalom bila najbrža u vremenu 2:07.22.

To je šest zlatna medalja za Amerikanku na svetskim šampionatima, prva u kombinaciji, a na zimskim olimpijskim igrama 25-godišnjakinja ukupno ima tri medalje.

Uprkos tome što se zateturala na samom startu, Petra Vlhova ponovila je uspeh od pre dve godine iz Orea i završila je na drugom mestu sa 86 stotinki zaostatka u odnosu na Šifrin.

Bronzanu medalju osvojila je Švajcarkinja Mišel Gizin, koja je bila samo tri stotinke iza Vlhove i 89 iza šampionke.

Njih tri bile su znatno brže od ostalih, četvrta je završila Elena Kurtoni sa 2,35 sekundi zaostatka.

Trku je obeležila jako teška staza i ogroman broj odustajanja u drugoj vožnji, na slalomu. Počelo je od Federike Brinjone, prve posle superdžija, kao i dvostruke uzastopne svetske šampionke u kombinaciji Vendi Holdener – one su dve od čak 14 skijašica koje nisu završile slalom.

Među njima su i srpska skijašica Nevena Ignjatović, koja je proklizala u poslednjoj deonici, kao i Slovenka Meta Hrovat, i to dok je bila na putu ka petom mestu. Elvedina Muzaferija iz Bosne i Hercegovine završila je na 16. poziciji, a Maruša Ferk iz Slovenije bila je šest mesta bolje plasirana.

Komentari

Vaš komentar