Slavlje Mikaele Šifrin u Kurševelu

Alpsko skijanje 14. dec. 202014:47 > 14:521 komentar
Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Mikaela Šifrin osvojila je prvo mesto na trci Svetskog kupa u veleslalomu u francuskom Kurševelu. Sjajna Amerikanka je iza sebe ostavila Italijanku Federiku Brinjone i Francuskinju Tesu Vorli.

Šifrinova je posle dve vožnje imala rezultat 2:19,63. Imala je 14 stotinki prednosti ispred Brinjone posle prve vožnje. Na kraju je slavila sa 82 stotinke viška u odnosu na Italijanku. Tesa Vorli je kasnila za sekund i devet stotinki u odnosu na pobednicu.

povezane vesti

Bila je ovo ukupno 67 pobeda u karijeri za Amerikanku, a prva još od 2. februara ove godine. Izjednačila se na trećem mestu večne liste sa Austrijancem Marselom Hiršerom. Ujedno upisala je i prvi trijumf posle smrti oca.

Teško mi je da objasnim šta se dogodilo. Čini mi se da je 95 procenata mene mislilio da ja ovo ne mogu da uradim, ali je preovladalo ovih prestalih pet u pravom trenutku. Mnogo sam srećna. Mora još kockica da se složi u mojoj glavi. Na dobrom sam putu“, rekla je Šifrin.

Tokom predsezone Šifrin je imala povredu leđa. Od povratka na stazu osvojila je jedno drugo, četvrto i peto mesto.

Šifrinova se probila na treće mesto u generalnom plasmanu veleslaloma sa 150 bodova. Ispred nje su Italijanke Brinjone sa 205 i Basino sa 200 bodova.  U trci za Kristalni globus vodi Čehinja Petra Vlhova, koja nije završila trku u Kurševelu, sa 420 poena. Druga je Šifrin sa 275, a treća Basino sa 258 bodova.

Komentari

Vaš komentar