SP: Favru kruna i u veleslalomu

Alpsko skijanje 19. feb 202114:52 > 15:01
Podeli:
REUTERS/Leonhard Foeger

Matju Favr je napravio iznenađenje i osvojio zlatnu medalju u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Kortini D Ampeci. Francuz je slavio ukupnim vremenom 2:37,25.

Posle prve trke Favr je bio četvrti. Očigledno pun samopouzdanja, šampion sveta u paralelu sjurio se niz drugu stazu i u tom trenutku prestigao Austrijanca Marka Švarca. Kada je pao Nemac Šmid bilo je jasno da Favr osvaja medalju. Domaći adut Luka De Aliprandini je uspeo da se domogne drugog mesta na oduševljenje publike u Kortini.

povezane vesti

Ostao je samo ubedljivo vodeći iz prve vožnje, Francuz Aleksi Panturo. Agresivno je krenuo veliki favorit, međutim okliznuo se na osmoj kapiji i to je bio kraj svih nada za Panturoa. Zlato je završilo oko vrata Favra, drugi je okončao Aliprandini sa zaostatkom od 63 stotinki, dok je treći bio Marko Švarc sa 87 stotinki minusa.

Hrvat Filip Zubčić završio je trku na četvrtom mestu, ali je za trećeplasiranim kasnio velike 72 stotinke. Slovenac Žak Kranjec je bio šesti, dok je njegov sunarodnik Stefa Hadalin takmičenje okončao na 16. mestu. Ermin Loknić iz Bosne i Hercegovine bio je 28.

Planetarni šampionat se nastavlja u subotu trkom dama u slalomu. Start trke je zakazan za 10 časova.

Komentari

Vaš komentar