Spust u Lencerhajdu pod znakom pitanja

Alpsko skijanje 16. mar. 202113:43 > 14:01
Podeli:
Lencerhajd
Reuters, Denis Balibouse

Drugi zvanični trening spusta na završnici Svetskog kupa u alpskom skijanju u Lencerhajdu (Švajcarska) otkazan je u utorak zbog loših vremenskih uslova, čime je dovedeno u pitanje održavanje trka u sredu, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Zbog velikih količina snega, sadašnjih vremenskih uslova i jakog vetra, te radova na stazi, trening je otkazan”, saopštio je FIS.

Prvi trening u ponedeljak nije održan zbog snežnih padavina na skijalištu „Grison”.

Povezane vesti

Spust za skijašice i spust za skijaše na rasporedu su u sredu, ali je obavezno da se pre trke održi bar jedan službeni trening.

FIS još nije objavio otkazivanje trka spusta predviđenih za sredu, jer još ostaje mogućnost da organizatori ubace dva treninga sutra ujutro pre samih trka. Ipak, i to je pod znakom pitanja, s obzirom na lošu vremensku prognozu za sredu.

Otkazivanje brzinskih disciplina odgovarali bi Francuzu Aleksiju Panturou i Slovakinji Petri Vlhovoj, koji su vodeći u generalnom plasmanu skijaša i skijašica, sa malom prednošću u odnosu na Švajcarce Marca Odermata i Lare Gut Behrami, specijalista za brze discipline.

Komentari

Vaš komentar