Suze Vlhove posle pobede kod kuće, Mali globus za Basino

Podeli:
Petra Vlhova
Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Prvi put u karijeri Slovakinja Petra Vlhova slavila je kod kuće, pošto je bila najbrža na veleslalomu u Jasni u vremenu 2:16.66.

Posle prve vožnje Vlhova je zaostajala 16 stotinki za Mikaelom Šifrin, koja je bila prva u slalomu u subotu.

Alis Robinson iz Novog Zelanda bila je briljantna u drugoj vožnji, a onda ju je Vlhova pretekla za 16 stotinki. Potom je, pre druge vožnji Šifrin, nastupila duža pauza jer je Vlhova polomila jednu od kapija tokom svoje vožnje, i sve to samo je povećalo tenziju,.
Potom je Amerikanka izašla na stazu, napravila nekoliko sitnih grešaka i završila je kao treća sa 37 stotinki zaostatka u odnosu na Vlhovu.

Pustila je Petra i suzu radosnicu posle trijumfa na planini na kojoj je naučila da skija.

„Svi koji gledaju naš sport znaju da nisam bila u dobroj formi na poslednjim trkama u veleslalomu. Prošla sam kroz malu krizu, ali sad kod kuće sam pokušala da pokažem snagu. Ovo je bio moj san“, rekla je Vlhova posle 19. trijumfa u karijeri.

Četvrta je bila Marta Basino iz Italije sa 84 stotinke zaostatka u odnosu na Vlhovu, a slede Ramona Zibenhofer, Federika Brinjone, Katarina Linzberger, Mišel Gizin, Lara Gut-Behrami i Tesa Vorli.

Slovenka Ana Bucik bila je 12, a mesto ispod nje zauzela je zemljakinja Tina Robnik, dok je Andrea Slokar bila 15.

U plasmanu u veleslalomu prva je Marta Basino sa 510 bodova koja će i osvojiti Mali kristalni globus, druga je Tesa Vorli sa 362, a treća Mišel Gizin sa 344.

U generalnom plasmanu prva je Gut-Behrami sa 1.256 bodova, druga je Vlhova sa 1.220, a treća Gizin sa 969.

Komentari

Vaš komentar