Vlhova: Globus za Slovačku; Kad nisu govorili lepo o meni…

Alpsko skijanje 21. mar. 202113:343 komentara
Podeli:
Petra Vlhova
Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Slovačka skijašica Petra Vlhova bila je presrećna nakon što je i zvanično osvojila Veliki kristalni globus.

U poslednjoj trci sezone, veleslalomu voženom u Lencerhajdeu, 25-godišnjakinja je završila tek na 11. mestu, ali to ni najmanje nije pokvarilo lepo raspoloženje.

Povezane vesti

„I dalje ne mogu da verujem. Sezona je jako duga, bilo je uspona i padova. Uradila sam nešto neverovatno. Pre sezone postavila sam nekoliko ciljeva i skoro sve sam ih ispunila. Bilo je teško prebacivati se s brzinskih na tehničke discipline, ali sada sam srećna i zadovoljna jer sam ispisala istoriju za sebe i svoju zemlju“, izjavila je Vlhova.

Na kraju je Slovakinja u generalnom plasmanu bila prva sa 1.416 bodova ispred drugoplasirane Lare Gut-Behrami sa 1.256.

„Biće mi potrebno barem nedelju dana da shvatim šta sam uradila. Sredinom sezone imala sam problema, prevashodno u veleslalomu. Bilo je i nekih situacija sa strane… Imala sam borbu sa sobom jer uvek želim da budem savršena. Izvukla sam pouku iz ove sezone, borila sam se sve vreme i verovala, čak i kad sam loše skijala i kada mnogi nisu govorili baš lepo o meni. Sada imam trofej i to je predivan osećaj“, dodaje 180 cm visoka Vlhova.

Država Slovačka će izdvojiti oko milion dolara za Vlhovu kao nagradu za uspeh, i još približan iznos za njen stručni štab.

Ove sezone Petra je ukupno ostvarila šest pobeda – četiri u slalomu i po jednu u veleslalomu i paralelslalomu.

Komentari

Vaš komentar