Vlhova ispustila pobedu u svojoj Jasni, Šifrin prva

Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Amerikanka Mikaela Šifrin pobednica je slaloma u slovačkoj Jasni u okviru Svetskog kupa. Ona je za 34 stotinki nadmašila miljenicu publike Petru Vlhovu.

Šifrin je tako ostvarila 69. pobedu u Svetskom kupu, a 45. u slalomskim trkama.

Vlhova je na domaćem terenu u prvoj vožnji imala najbolji rezultat i 27 stotinki prednosti u odnosu na Mikaelu, ali je Amerikanka najboljim rezultatom druge vožnje i impresivno odskijanim donjim delom staze nadmašila Slovakinju, koja je slavila u tri od prvih pet slaloma ove sezone.

Treće mesto u Jasni osvojila je švajcarska skijašica Vendi Holdener zaostavši 52 stotinke za Šifrin.

Hrvatske skijašiće Leona Popović i Andrea Komšić nisu uspele da izbore nastup u drugoj vožnji.

Do kraja sezone ostala su još tri slaloma, dva u švedskom Oreu i jedan na završnici Svetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu, a razlike među vodeće tri skijašice u borbi za Mali kristalni globus su minimalne. Petra Vlhova ima 480 bodova, 45 više od Šifrin i 70 više od svetske slalomske prvakinje Austrijanke katarine Linsberger koja je u Jasni bila četvrta.

U ukupnom poretku vodeća Lara Gut-Behrami propustila je subotnji slalom i ostala na 1227 bodova, a Vlhova je sada na 107 bodova zaostatka. Do kraja sezone ima još sedam trka.

Švajcarkinja se u nedelju vraća u akciju na veleslalomu u Jasni, na kojoj će biti jedan od favoritkinja nakon što je na nedavnom Svetskom prvenstvu u Kortini d’Ampeco osvojila zlatnu medalju.

Komentari

Vaš komentar