Austrijski trijumf na drugom sprintu u Esteršundu

Podeli:
Liza Tereza Hauzer
Fredrik Sandberg/TT via AP via Guliver

Liza Tereza Hauzer, 28-godišnjakinja iz Kicbila, zabeležila je prvu ovosezonsku pobedu u Svetskom kupu u biatlonu, treću u karijeri.

Ona je slavila na sprinterskoj trci (7,5 km) u švedskom Esteršundu, domaćinu prva dva vikenda u novoj sezoni.

Austrijanka je bez promašaja na strelištu, zabeležila rezultat od 19 minuta, 30 sekundi i 2 desetinke, što je za 12,5 sekundi bilo bolje vreme od domaće takmičarke Elvire Ojberg, koja je imala startni broj jedan.

Pobednički podijum upotpunila je Beloruskinja Hana Sola, koja je uz jedan promašaj na strelištu (kazneni krug od 150 metara) imala 14,4 sekunde zaostatka. Na ovaj način izjednačila je svoj najbolji rezultat u karijeri, a prethodno treće mesto osvojila je na Svetskom prvenstvu na Pokljuki, ranije ove godine.

Četvrtoplasirana je još jedna Beloruskinja, Dinara Alimbekava, petoplasirana Nemica Franciska Projs, a šestoplasirana Francuskinja Anais Ševalije-Buše. U prvih deset još su Šveđanka Lin Peršon, Francuskinja Kloi Ševalije, te Nemice Deniz Herman i Vanesa Fojt.

Pobednica nedeljnog sprinta Hana Ojberg (Švedska), danas je završila na 11. mestu sa 47 sekundi zaostatka, i to sa dva promašaja. Na taj način izgubila je lidersku poziciju u borbi za mali Kristalni globus, jer je sa šestim mestom Francuskinja Anais Ševalije-Buše izbila na prvo mesto sa 92 boda. Hana je drugoplasirana sa 90, a Elvira Ojberg trećeplasirana sa 88 bodova.

U borbi za najveći Kristalni globus posle treće individualne trke vodi Hauzersa 134 boda. Drugoplasirana je Beloruskinja Dinara Alimbekava sa 129, a trećeplasirana Elvira Ojberg sa 111 bodova.

Svetski kup za dame nastavlja se u subotu sa prvom poterom, koja će početi u 13 časova. U nedelju je na programu štafeta 4×6 kilometara.

Komentari

Vaš komentar