Boljšunov u seriji bez kraja, slavila i Neprjajeva

Podeli:
Vidar Ruud/NTB Scanpix/via REUTERS

Aleksandar Boljšunov nastavio je svoj strašni niz. Sjajni Rus slavio je u trci na 15 kilometara slobodnim stilom u Val di Fjemeu. Bila mu je to peta pobeda u nizu, ukupno 22. u karijeri. U konkurenciji dama najbrža je sa vremenom 30:35,5 bila Ruskinja Natalija Neprjajeva.

Za razliku od nekoliko prethodnih duela, Boljšunov je sada morao žestoko da se pomuči da dođe do trijumfa. Tek u samom finišu slomio je otpor Italijana De Fabiajanija. Boljšunov je do cilja stigao za 41:33,7 minuta, dok je De Fabijani kasnio 1,8 sekundi. Na najnižu stepenicu postolja popeo se Aleksej Červotkin sa 3,7 sekundi minusa.

povezane vesti

Boljšunov je ponovo drastično uvećao svoju predost u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Sakupio je 808 bodova, čak 441 više od drugoplasiranog sunarodnika Jakimuškina. Treći je Italijan Pelegrino sa 372 poena. Sutra je na programu sprint na istoj lokaciji.

Treba reći da ni na ovom takmičenju nisu učestvovali takmičari iz Norveške zbog pandemije koronavirusa. Za sada je neizvesno da li će se i kada vratiti.

U ženskoj konkurenciji na podijum su se pored pobednice Neprjajeve plasirale i Nemica Katarina Henig i Šveđanka Eba Anderson, dok prvih pet kompletiraju Austrijanka Teresa Štadlober i Finkinja Johana Matintalo.

U ukupnom poretku prva je Rouzi Brenan, zatim sledi Tatjana Sorina, a treća je Džesi Digins. Neprjajeva je posle pobede na četvrtom mestu.

 

Komentari

Vaš komentar