Brinjone: Više nisam broj 1 i zato ne osećam pritisak

Podeli:
Federika Brinjone
Getty Images/Millo Moravski/Agence Zoom

Prošlosezonska pobednica Svetskog kupa i osvajačica najvećeg Kristalnog globusa, Italijanka Federika Brinjone, ne očekuje dodatni pritisak na trkama Svetskog prvenstva, koje će se od 8. do 21. februara održati u Kortini D'Ampeco.

Favoriti su uvek podložni većem pritisku tokom Svetskih šampionata i Olimpijskih igara, jer su očekivanja uvek velika. Ipak, sada nisam broj 1, pa mogu da skijam slobodno, bez napetosti i da dam sve od sebe”, rekla je Brinjone u intervjuu tokom foruma „Global Sports Week”.

Brinjone je prva Italijanka osvajačica najvećeg Kristalnog globusa, a na Svetskom šampionatu je planirala da startuje u četiri discipline: superveleslalomu, kombinaciji, paralel veleslalomu i veleslalomu. Ne krije da razmišlja da nastupi i u slalomu i spustu.

U dobroj sam formi, na treninzima beležim dobre rezultate, vraća se i adrenalin. Ipak, kad dođe vreme za zvanični start, čini mi se da često blokiram! Možda iz razloga što se previše opterećujem uspehom u prošloj sezoni”, podsetila je Federika.

Svetsko prvenstvo u Kortini D’Ampeco počinje u ponedeljak, trkom kombinacije za žene, na kojoj je Federika jedna od najvećih favoritkinja.

Zbog pandemije koronavirusa, gledaocima neće biti dozvoljeno prisustvo na Šampionatu.

Komentari

Vaš komentar