Dobar nastup Polone, pobeda Italijanke i Norvežanke

Polona Klemenčič
xEibner-Pressefoto JohannxMedveyx EP_JMY

Norveški bijatlonac Vetle Šjostad Kristijansen pobednik je trke grupnog starta za Svetski kup u švedskom Estersundu. U ženskoj konkurenciji drugu uzastopnu pobedu ostvarila je Dorotea Virer, dok je Polona Klemenčič završila na 13. mestu.

Kristijansen je iskoristio izostanak sunarodnika i generalnog lidera Johanesa Tingnesa Bea, koji je, kao i njegov brat Tarjei Be, izostao iz Švedske zbog infekcije virusom korona. Proslavio je prvu pobedu u sezoni, pošto je pet puta stajao na podijumu prethodno.

Povezano:

Norveškim bijatloncima ovo je već 16. pobeda u 18 mečeva u tekućoj sezoni Svetskog kupa. Johanes Tingnes Be ima 13 pobeda, dok su Kristijansen, Sturla Holm Legrejd i Johanes Dejl pobedili po jednom.

Kristijansen je u nedelju, posle besprekornog nastupa na strelištu, pobedio sunarodnika Johanesa Dejla za 9,1 sekundu, dok je Francuz Erik Pero bio treći. Zaostajao je 12,3 sekunde za prvo postolje u karijeri. I Dejl i Pero su pogodili 19 od 20 šuteva na dometu.

Italijanska bijatlonka Dorotea Virer pobednica je trke grupnog starta za Svetski kup u švedskom Estersundu. Drugo mesto osvojila je Francuskinja Lu Žanmono, a treća njena zemljakinja Žulija Simon. Jedina Slovenka Polona Klemenčič bila je na 13. mestu.

Najbolja slovenačka takmičarka ove sezone dobila je pravo učešća na nedeljnoj trci sa grupnim startom nakon što je u četvrtak zauzela deseto mesto u pojedinačnom testu. Dobro je iskoristila priliku i dospela na drugu poziciju na Svetskom kupu.

Poslednja stanica bijatlonske sezone biće Holmenkolen. Tamo će se od četvrtka nadmetati i muška i ženska konkurencija u sprintu, poteri i trci sa grupnim startom.

Komentari

Vaš komentar