Frida Karlson i Pal Golberg najbrži na 20 km

Frida Karlson
Photo: Marius Simensen

Švedska trkačica na skijama Frida Karlson, pobedila je u trci Svetskog kupa u norveškom Lilehameru. Ponovo je bila najbrža na 20 km, posle grupnog starta na 20 kilometara. U muškoj konkurenciji pobedio je Norvežanin Pal Golberg.

Pre toga, Frida Karlson je u finskoj Ruki slavila na 20 km, ali u poteri slobodnom tehnikom. Na pobedničkom podijumu u nedelju su se popele i vodeća u generalnom plasmanu, Norvežanka Tiril Udnes Veng, sa zaostatkom od šest desetinki, te još jedna Šveđanka, Eba Anderson, koja je za zemljakinjom zaostala 1,2 sekunde.

U generalnmom plasmanu, posle šest trka, vodi Tiril Udnes Veng (Norveška) sa 528 bodova, drugoplasirana je Frida Karlson sa 452, a trećeplasirana Amerikanka Džesi Digins sa 411 bodova.

Pal Golberg
Photo Marius Simensen

U muškoj konkurenciji, na prva četiri mesta bili su Norvežani. U odsustvu Johanesa Hesflota Kleba, prvi je kroz cilj prošao Pal Golberg, koji je nadmašio iskusnog Šjura Rotea i sjajnog Martina Ningeta.

Golberg je pobedom sačuvao „žutu majicu“ i vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 566 bodova. Drugoplasirani je Klebo sa 430, a trećeplasirani Italijan Federiko Pelegrino sa 398 bodova.

Svetski kup se narednog vikenda nastavlja u norveškom Beitostolenu.

Komentari

Vaš komentar