Klebo: Nisam favorit… Skinštad: Glupost!

Podeli:
Johanes Hesflot Klebo
Getty Images/Millo Moravski/Agence Zoom

Norvežanin Johanes Hesflot Klebo ne smatra sebe favoritom na predstojećem Svetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama, koje će se od 24. februara do 7. marta održati u Obersdorfu.

Nisam favorit na ovom prvenstvu. I to mi je pomalo neverovatno što dolazim na jedno ovakvo takmičenje, a nemam tu ulogu. Osećam da sam ranjiv u sprintu, a na distanci su bolji od mene i Rusi i nekoliko Norvežana”, rekao je Klebo za TV2.

Ipak ova izjava je prilično čudna i deluje kao beg od uloge favorita naročito u sprintu, gde je Klebo i dalje najbolji na planeti.

Čak su nakon njegovih reči odmah reagovali i pojedini norveški stručnjaci za kros-kantri, pa je čuveni Peter Skinštad njegove reči nazvao „rečima gubitnika”.

Činjenica da Klebo kaže da nije favorit je jedna od najglupljih stvari koje sam čuo. Toliko je dobar, da je malo verovatno da je na Svetskim prvenstvima u muškoj konkurenciji bio nekad neko veći favorit od njega”, rekao je Skinštad.

Norveški stručnjak je podsetio da su Norvežani sveži i odmorni, za razliku od nekih drugih takmičara, koji su češće nastupali u Svetskom kupu.

Veći je favorit Klebo u sprintu, nego Boljšunov na distancama, ili Lin Svan u ženskoj konkurenciji. Poslednjih sezona on praktično nije izgubio sprint klasičnim stilom. U Obersdorfu će se sudbina sprinta odlučivati na usponima, a ne na stadionu. Kada Klebo uključi turbo režim, niko neće moći da ga prati”, dodao je na kraju Skinštad.

Komentari

Vaš komentar