Klebov strašni finiš za radost Norvežana

Podeli:
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Mirisalo je na iznenađenje, ali se nije dogodilo. Muška štafeta Norveške u štafeti 4 x 10 kilometara odbranila je krunu u skijaškom trčanju na Svetskom prvenstvu u nemačkom Oberstdorfu.

Rusija je uputila ozbiljan izazov Norvežanima. U prvoj izmeni klasičnim stilom blistao je Červoškin, koji je posle svojih 10 kilometara klasičnim stilom, ostavio „zbornaji“ skoro minut prednosti u odnosu na rivale.

povezane vesti

Međutim, brzo je tu prednost ispustio Jakimuškin. Norvežani i Finci su ga stigli, a onda i prestigli. Posle druge izmene vodili su Norvežani, ispred Finaca, dok su Rusi bili tek šesti. Nije se ni posle treće deonice mnogo toga promenilo.

Odluka je pala u poslednjih deset kilometara. Norveška je prva promenila. Johanes Klebo je imao skoro 30 sekundi prednosti u odnosu na rivale. Međutim, Aleksandar Boljšunov ga je dostigao posle pet kilometara. Klebo je pratio Rusa i kao po običaju čekao finiš. U poslednjih 500 metara slomio je otpor Boljšunova i doneo zlato Norvežanima.

Norveška je ostvarila vreme 1:52,39 sat. Rusi su kasnili 12 sekundi, dok se na najnižu stepenicu postoja popela Francuska koja je zaostala za pobedničkim timom minut i 12 sekundi.

 

Komentari

Vaš komentar