Elias Kolega završio karijeru, prelazi u trenerske vode

Podeli:
Elias Kolega
martin SC photo / shutterstock

Hrvatski skijaš Elias Kolega odlučio je da završi karijeru sa 25 godina, objavio je Hrvatski skijaški savez. Razlog su povrede, odnosno stanje njegovog kolena koje može da podnese svakodnevne aktivnosti i rekreativno skijanje, ali ne i napore profesionalnog sporta, navodi se u saopštenju.

Kolega je za RTL rekao kako su se posle dve godine pauze pojavila nova interesovanja.

„Čovek shvati da to čime se bavio nije jedino što postoji na svetu. Jednostavno više nisam toliko spreman i motivisan kao što sam bio pre nego što se ta povreda dogodila i nisam spreman da prihvatim rizik neke ponovne povrede i celog tog mukotrpnog procesa povratka u takmičarski ritam“, rekao je Kolega i dodao:

„U nekim dečačkim snovima čovek uvek postavi one najveće ciljeve, neke svetske vrhove, ali što je čovek odrasliji, zreliji, shvati da je to deo nekog životnog učenja, životnog procesa. Nisu uvek sve stvari onako kako ih čovek zamisli“.

Kolega će uskoro proslaviti 26. rođendan, a potvrdio je i da će postati deo trenerskog osoblja u austrijskoj skijaškoj reprezentaciji.

„Za Austriju sam na neki način posebno vezan jer sam tamo odrastao. Veoma sam dobar sa austrijskim trenerima. Ove godine se kompletno promenilo rukovodstvo reprezentacije Austrije i dobio sam veoma dobru poziciju na realtivno visokoj poziciji u austrijskom skijaškom savezu. Vrlo rado sam to prihvatio“.

Komentari

Vaš komentar