Madona di Kampiljo: Prvenac Kristofersena u novoj sezoni

Alpsko skijanje 22. dec 202021:59 > 23:141 komentar
Podeli:
Henrik Kristofersen
Reuters, Alessandro Garofalo

U utorak uveče skijaši su u italijanskoj Madoni di Kampiljo vozili drugi slalom, a najbrži su bili Norvežani, Henrik Kristofersen i Sebastijan Fos-Solevog. Treća pozicija pripala je mladom Italijanu Aleksu Vinaceru.

Posle prve vožnje, 26-godišnji Kristofersen je zauzimao 12. mesto, ali je sjajnom drugom uspeo da ostvari 22. trijumf u karijeri, a treći na legendarnoj stazi „Kanale Miramonte“. Do prvog trijumfa u sezoni stigao je u vremenu 1:35.35.

Drugoplasirani Fos-Solevog, inače vodeći posle prve vožnje, najveći uspeh u karijeri ostvario je sa 33 stotinke slabijim vremenom od pobedničkog, dok je drugi put na treće mesto stigao i 21-godišnji Italijan Aleks Vinacer. On je imao samo stotinku slabije vreme od Fosa-Solevoga.

Vodeći u generalnom plasmanu, Aleksis Panturo, zauzeo je šestu poziciju.

Sa novih 40 bodova u zbiru sada ima 440. Drugoplasirani Norvežanin Aleksandar Omot Kilde ima 375, a trećeplasirani Švajcarac Marko Odermat 340 bodova.

Svetski kup nastavlja u ponedeljak i utorak, 28. i 29. decembra. Na programu su spust i superveleslalom u italijanskom Bormiju.

Komentari

Vaš komentar