Madona di Kampiljo: Pobeda Solevaga, tragičar Noel

Zimski sportovi 23. dec. 20210:41 > 8:44
Podeli:
Sebastijan Fos-Solevag
Simon Hastegard via Guliver Image

Norvežanin Sebastijan Fos-Solevag trijumfovao je u slalomu u Madona di Kampilji ispred Francuza Aleksisa Pantiroa i Šveđanina Kristofera Jakobsena. Vodeći posle prve vožnje, Francuz Kleman Noel promašio poslednju kapiju i novu pobedu.

Fos-Solevag je ostvario ukupno vreme 1:34.59, što je bilo bolje za desetinku u odnosu na Panturoa, odnosno 11 stotinki od Jakobsena.

Time je svojoj zemlji doneo drugi uzastopni trijumf u Madoni di Kampiljo, pošto je prošle godine tu slavio Henrik Kristofersen.

Vodeći posle prve vožnje i pobednik premijernog slaloma u Val D’Izeru, Francuz Kleman Noel, pao je pred ciljem i promašio poslednju kapiju, iako je imao ogromnu prednost u odnosu na Fosa-Solevaga.

Na četvrtom mestu u sredu našao se Italijan Aleks Vinacer, dok je peti bio Norvežanin Timon Haugan. Do desete pozicije plasirali su se Švajcarac Luik Mejar, Italijan Đulijano Racoli, Japanac Johei Kojama, Francuz Viktor Mufa-Žande i još jedan domaći as, Simon Maurberger.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Marko Odermat sa 633 poena. Drugi je Matijas Majer sa 405, a treći Aleksander Amot Kilde sa 329.

U plasmanu slaloma, Fos-Solevag i Jakobsen imaju po 140 bodova. Noel je ostao na 100 bodova iz Val D’Izera.

Komentari

Vaš komentar