Masovni start: Detjo i Tandrevold slavili na kraju sezone

Ostale vesti 21. mar. 202118:29 > 18:39
Podeli:
Ingrid Landmark Tandrevold
Jurij Kodrun/Getty Images

U nedelju su se u okviru Svetskog kupa u biatlonu u švedskom Estersundu održale trke u masovnom startu u ženskoj (12,5 km) i muškoj (15 km) konkurenciji, a do pobeda su došli Francuz Simon Detjo i Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold.

Francuz je trku okončao sa vremenom 35:43,7 – bio je to njegov drugi trijumf u karijeri u Svetskom kupu. Eduard Latipov bio je drugi izborio svoj prvi plasman na podijum u karijeri, dok je treći bio Johanes Tingnes Be i time potvrdio svoje prvo mesto u generalnom plasmanu.

Biatlon:

Snažan vetar duvao je u Estersundu, pa je rukovodstvo trke rešilo da pomeri početke trka, tako da su žene startovale od 15 časova i 30 minuta, a muškarci od 17 časova i 15 minuta.

Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold okončala je sezonu na najlepši mogući način – stigla je do prve pobede u karijeri u Svetskom kupu. Ona je slavila sa pet kazni sa vremenom 34:53,1.

Tom pobedom Tandrevold je stigla do Kristalnog globusa Svetskog kupa u masovnom startu, svog prvog u karijeri. Džinara Alimbekava iz Belorusije završila je druga sa šest kazni i 6,9 sekundi zaostatka, dok se na podijum popela još i Fraciska Projs sa šest kazni i 11,1 sekundi više u trenutku prolaska kroz cilj.

Već prošle nedelje je rešeno i pitanje osvajačice Kristalnog globusa u ukupnom skoru – to je Tandrevoldina sunarodnica Tiril Ekhof. Ona je postala prva Norvežanka koja je osvojila ovu nagradu od 2013. godine i Tore Berger. Ekhof je trku u Estersundu okončala na sedmoj poziciji.

Komentari

Vaš komentar