Norveška zlatna miks štafeta i pored kaznenog kruga

Miks štafeta Norveške 4x6 km
REUTERS/Lisa Leutner

Ingrid Tandrevold, Marte Olsbu Rojseland, Stefan Lagrejd i Johanes Tignes Be, doneli su prvo zlatno odličje Norveškoj na 53. Svetskom prvenstvu u biatlonu, koje je danas počelo u Oberhofu. Oni su trijumfovali u miks štafeti 4x6 kilometara, ispred srebrne Italije i bronzane Francuske.

Iako su na polovini trke imali 50 sekundi zaostatka, pošto je Tandrevold morala i u kazneni krug, sjajan učinak momaka, Lagrejda i Bea, donela je Norveškoj četvrto uzastopno zlato u ovoj disciplini, a sedmo u istoriji. Kroz cilj su prošli u vremenu 1:04,41,9 časova.

Srebrni Italijani su zapravo bili i najprijatnije iznenađenje dana. Ako se od Lize Vitoci i Dorotee Virer očekivalo da odrade sjajan posao i budu najbrže na polovini trke, onda su momci prosto zablistali. Mladi 22-godišnjaci Didije Bionaz i Tomazo Đakomel dozvolili su samo Norvežanima da ih nadmaše. Italija je u cilju imala 11,6 sekundi zaostatka za pobednicima ove trke.

Bronzano odličje pripalo je Francuskoj. Žulija Simon je sjajno krenula, ali je nisu ispratili do kraja An Ševalije-Buše, Emilijen Žakelan i Kentan Fijo-Maje. U cilju su zaostali 55,9 sekundi i čak su ugrozili bronzu, pošto je Austrija na četvrtom mestu zaostala samo tri i po sekunde.

U prvih deset štafeta, plasirali su se još Češka, Nemačka, Švajcarska, Kanada, Švedska i Ukrajina.

Svetsko prvenstvo u biatlonu nastavlja se u petak, trkom sprinta na 7,5 kilometara u ženskoj konkurenciji.

Komentari

Vaš komentar