Ridzek predvodio dominaciju Nemaca u Ramzauu

Ostale vesti 17. dec 201616:55 > 16:57
Podeli:
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Nemac Johanes Ridzek ostvario je četvrtu pobedu ove sezone, pošto je slavio i prvog dana takmičenja u austrijskom Ramzauu u Svetskom kupu u nordijskoj kombinaciji.

Ridzek je ostvario ukupno vreme od 22:23.6 minuta i predvodio je dominaciju Nemaca, pošto su ga sledila trojica sunarodnika. Najbliži mu je bio Fabijan Risle, ispred Erika Frencela i Vincenca Gajgera, a najbolji od takmičara koji nisu Nemci bio je Norvežanin Espen Andersen na petom mestu.

Posle ski skokova, vodio je Frencel, ispred Marija Zajdla iz Austrije i Ridzeka. U nastavku, kada je na red stiglo trčanje na deset kilometara, Ridžek je stupio na scenu i pretekao dvojicu rivala, a u sličnom naletu bio je Risle, koji je bio sedmi na polovini takmičenja.

Risle je bio sekundu i po iza Ridžeka u poretku prvog dana takmičenja u Ramsauu, a Frencelov zaostatak iznosio je skoro devet sekundi. Zajdl je na kraju morao da se zadovolji sedmim mestom, pošto ga je pretekao i sunarodnik David Pomer.

Ridzek trenutno drži prvu poziciju u generalnom plasmanu sa 430 bodova, ispred Frencela sa 354.

Takmičare u nordijskoj kombinaciji u nedelju očekuje nova trka u istom formatu – skokovi sa male skakaonice i trčanje na deset kilometara.