SP: Nemci odbranili titulu u nordijskoj kombinaciji

Ostale vesti 26. feb 201718:05 > 18:07
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Tim Nemačke odbranio je titulu u nordijskoj kombinaciji, posle takmičenja na maloj skakaonici i trčanja na 4x5 kilometara na Svetskom prvenstvu u finskom Lahtiju.

Nemcima su novu titulu doneli Bjern Kirhahsen, Erik Frencel, Fabijan Risle i Johanes Ridzek, a njihova pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Na kraju, Ridzek je poslednju rundu završio sa nešto manje od 42 sekunde prednosti u odnosu na Norvežane. Boje Norveške branili su Magnus Moan, Miko Koksilijen, Magnus Krog i Jergen Grabak. Bronzanom medaljom okitili su se Austrijanci, posle velike borbe sa Fincima tokom poslednjeg kruga.

Nemci su posle skokova imali 44 sekundi prednosti u odnosu na rivale, a tada su im najbliži bili Francuzi i Japanci. Međutim, Austrijanci i Norvežani su uspeli da ih sustignu i zajedno sa Fincima umešaju u borbu za preostala mesta na podijumu, pošto je nemački tim bio nedodirljiv.

Na Svetskom prvenstvu u Lahtiju u sredu je na programu takmičenje na velikoj skakaonici, a timski sprint je zakazan dva dana kasnije.