Trijumf Darija Kolonje u Svetskom kupu posle dve godine

Ostale vesti 31. dec. 201713:47 > 14:06
Podeli:
Alexander Hassenstein, Getty Images Sport

Švajcarski skijaš Dario Kolonja pobedio je na domaćen terenu u Lencerhajdeu u trci na 15 kilometara individualno klasičnim stilom u okviru Svetskog kupa u kros-kantriju.

Kolonja je u Lencerhajdeu, u drugoj etapi Tur d’Skija, ostvario vreme od 35.39:5 minuta, dok je iza sebe na drugom mestu ostavio Kazahstanca Alekseja Poltoranjina, koji je ostvario 0,6 sekundi sporije vreme, dok je treći bio Norvežanin Martin Jonsrud Sundbi sa 13,1 sekundi lošijim vremenom od pobednika. 

Švajcarac, koji je trostruki olimpijski šampion iz Vankuvera i Sočija, tako je prvi put slavio u Svetskom kupu još od 2015. godine, a prvi put na domaćoj stazi. 

Rus Sergej Ustijugov, koji je dan ranije u Švajcarskoj trijumfovao u sprintu, bio je 10. na cilju, dok je od skijaša iz regiona najbolji bio Slovenac Miha Šimenc koji je zauzeo tek 81. mesto. 

Sledeći okršaj u okviru Svetskog kupa u kros kantriju skijaši će imati već 1. januara, kada je na programu u Lencerhajdeu potera na 15 kilometara. 

Posle 12 trka u sezoni Svetskog kupa u generalnom plasmanu vodi Norvežanin Johanes Hosflot Klebo sa 752 boda, drugi je Rus Aleksandar Bolšunov sa 470 bodova, a treći Sergej Ustijugov sa 458 bodova.