Diginsova pobedila Norvežanke pred Pjongčang

Ostale vesti 28. jan. 201816:46 > 16:48
Podeli:
Laurent Salino/Agence Zoom/Getty Images

Američka skijašica Džesika Digins trijumfovala je u trci na deset kilometara masovnim startom u austrijskom Zefeldu, poslednjem takmičenju u Svetskom kupu pred početak Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Diginsova je tokom cele trke bila među vodećima, da bi na poslednjem usponu napala, isto kao i Dario Kolonja u muškoj konkurenciji ranije tokom dana. Na kraju je Amerikanka u cilju za sedam desetinki pobedila Norvežanku Hajdi Veng, a samo tri deseta dela sekunde bila je Ragnhild Haga.

I naredne dve skijašice koje su sledile bile su iz Norveške, Ingvild Flugstad Estberg je bila četvrta, a sledila ju je legendarna Marit Bjergen. Estbergova je bila deo vodeće četvorke, ali u poslednjem delu nije mogla da parira devojkama koje su se našle na podijumu. Bjergenova je skijala svoju prvu trku ove godine, u početku se mučila da nađe pravi ritam, da bi u finišu uspela da napreduje i završi kao petoplasirana.

Veng sada na čelu generalnog plasmana ima 1.346 bodova, a prate je Estbergova sa 1.147 i Diginsova sa 967.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu na programu su od 9. do 25. februara, a Svetski kup se nastavlja u Lahtiju 3. marta.