Trijumfi Norvežana i Francuza za start sezone

Ostale vesti 2. dec 201816:16 > 16:19
Podeli:
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Norveški bijatlonci trijumfovali su u individualnoj štafeti u Pokljuki, kojom je startovala sezona u Svetskom kupu, dok su Francuzi bili najbolji u pravoj štafeti.

Pobedu Norveškoj doneli su Tekla Brun-Li i Lars Hegle Birkeland, koji su slavili u ukupnom vremenu od 38:26.7. Njima su najbliži bili Austrijanci Liza Tereza Hauser i Simon Eder, koji su imali osam i po sekundi zaostatka.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Anastasija Merkušina i Artem Tiščenko, koji su bili nešto više od 20 sekundi iza pobednika.

Nešto kasnije, Francuzi su bili još ubedljiviji u štafeti u kojoj su žene trčale 2×6 kilometara, a muškarci 2×7,5. Ana Bekon, Žistin Brazaz, Martan Furkad i Simon Destije su ostvarili vreme od 1:10:02.8 sata i imali su skoro 39 sekundi prednosti u odnosu na Švajcarce.

Boje Švajcarske branili su Eliza Gasparin, Lena Heki, Benjamin Veger i Žeremi Finelo, dok je treće mesto pripalo Italijanima u sastavu Liza Vitoci, Dorotea Virer, Dominik Vindiš i Lukas Hofer. Italija je do poslednjeg mesta na podijumu došla sa 52 sekunde zaostatka u odnosu na francuske bijatlonce.

Takmičenje u slovenačkom ski centru nastavlja se sredu individualnom trkom na 20 kilometara u konkurenciji muškaraca.