Iversenu etapa, Klebo sačuvao vođstvo

Ostale vesti 2. jan. 201916:21 > 16:57
Podeli:
Getty images/Laurent Salino/Agence Zoom

Norvežani su najzadovoljniji posle četvrte etape Tur de Skija, trke masovnog starta na 15 kilometara klasičnim stilom u nemačkom Obersdorfu.

Pobedu, šestu u karijeri, a prvu ove sezone, ostvario je 27-godišnji Emil Iversen, koji je posle sjajnog finiša nadmašio Italijana Frančeska De Fabijanija za devet desetinki, dok je treće mesto zauzeo Sergej Ustjugov, sa dve sekunde zaostatka.

Tokom cele trke, koja je po nepovoljnim vremenskim uslovima trajala nešto više od 45 minuta, svi su favoriti bili u grupi, da bi tek u poslednjem kilometru ritam pojačali Ustjugov i Iversen. U prvom trenutku to su ispratili Norvežanin Rote i Italijan De Fabijani, a u završnici je pojačao i Šveđanin Halvarson. Na kraju, Iversen je imao najviše snage, De Fabijani je prošao pored Ustjugova, koji je sačuvao treću poziciju, sa desetinkom prednosti u odnosu na Rotea.

Vodeći na „Tur de Skiju”, 22-godišnji Norvežanin Johanes Klebo, završio je trku na devetoj poziciji, pa će sutra, u poteri na 15 kilometara slobodnim stilom krenuti sa 15 sekundi prednosti u odnosu na Rusa Ustjugova i 31 ispred današnjeg pobednika Iversena.

Aleksandar Bolšunov je posle katastrofalnog izdanja u trci klasičnim stilom i osvojenog 32. mesta, pao u generalnom plasmanu Tura na četvrto mesto i imaće sutra na startu 46 sekundi zaostatka.