Dalmajerova konačno pobedila

Ostale vesti 27. jan 201916:53 > 16:55
Laurent Salino/Agence Zoom/Getty Images

Dvostruka olimpijska šampionka Laura Dalmajer došla je do prve pobede ove sezone, pošto je trijumfovala u trci masovnim startom u italijanskom Antholcu u okviru Svetskog kupa.

Zbog zdravstvenih problema, Dalmajerova je samo jednom ove sezone stigla do podijuma, a na putu do trijumfa u nedelju morala je da prebrodi ranu kaznu ubog promašaja.

Nemica je drugim mestom na subotnjoj poteri nagovestila da bi mogla da ostvari najbolji rezultat ove sezone dan kasnije, a to je i učinila prešavši 12,5 kilometara za 35:32.8 minuta. Drugo mesto, sa 13 sekundi zaostatka, zauzela je Čehinja Marketa Davidova, dok je treća bila još jedna nemačka bijatlonka Vanesa Hinc.

Najbolje tri sledile su Šveđanka Hana Eberg, Dorotea Virer iz Italije i Finkinja Kaisa Makarainen.

Virerova vodi u generalnom plasmanu sa 632 boda, ispred sunarodnice Lize Vitoci, koja ima 598.

Francuz Kanten Fijon Maje slavio je kod muškaraca u trci na 15 kilometara masovnim startom, ostvarivši vreme od 34:39.4 minuta. Najbliži mu je bio Johanes Tingnes Be iz Norveške, sa 14 sekundi zaostatka, a njima dvojici se na podijumu pridružio Nemac Arnd Pajfer.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Martan Furkad morao je da se zadovolji četvrtim mestom, ispred sunarodnika Antonena Gigone i Švajcarca Benjamina Vegera.

Be na čelu poretka Svetskog kupa sada ima 836 bodova, a prati ga Furkad sa 554.

Svetski kup nastavlja se 7. februara u kanadskom Kanmoru.