Italijani i Francuzi slavili u mešovitoj štafeti

Ostale vesti 17. feb 201922:23 > 22:23
Podeli:
Laurent Salino/Agence Zoom/Getty Images

Pobedu u mešovitoj štafeti na 6+7.5 kilometara u okviru Svetskog kupa u Solt Lejk Sitiju odneli su itallijanski bijatlonci.

Dorotea Virer i Lukas Hofer do trijumfa su došli u vremenu od 35:27.9 minuta. Zabeležili su ukupno šest promašaja – Virer dva i Hofer četiri – ali nisu morali da trče nijedan kazneni krug.

Drugo mesto na podijumu pripalo je Austrijancima – Lizi Hojzer i Simonu Ederu. Iako su bili neprecizni samo dva puta, za pobednicima su kasnili 22.9 sekundi.

Francuzi su prošli treći kroz cilj, 50.2 sekunde za Italijanima. Žuli Simon i Antonen Gigona metu su promašili ukupno osam puta, što im je donelo i jedan kazneni krug.

Bez podijuma ostali su Nemci, Norvežani, Ukrajinci i Šveđani, koji su od pobednika bili sporiji za više od jednog minuta.

https://twitter.com/etiennehenry/status/1097262384983539712

Kada je u pitanju mešovita štafeta na 2 X 6 + 2 X 7.5 kilometara, pobedu su odneli Francuzi u ukupnom vremenu od 1:03:51.4. Kanten Fijon Maje, Simon Detje, Selija Emonje i Ane Ševalije zabeležili su tri promašaja.

Najbolji posle njih bili su bijatlonci iz Nemačke – Erik Leser, Benedikt Dol, Franciska Hildebrand i Vanesa Hinc – koji su od pobednika bili sporiji za 1:31.2 minuta. Nemci su zabeležili ukupno šest promašaja, ali bez kaznenog kruga.

Norvežani predvođeni trenutno vodećim u ukupnom poretku Svetskog kupa u muškoj konkurenciji – Johanesom Tingnesom Boeom bili su treći, sa 1:02.2 minuta zaostatka za Francuzima. Boe, Vetle Sjostad Kristijansen,Tiril Ekhof i Marte Olsbu su i pored 11 promašaja i dva kaznena kruga osigurali podijum.

Svetsko prvenstvo u bijatlonu na programu je od 7. do 17. marta u švedskom Estersundu.