Kuzmina posle tri olimpijska upucala prvo svetsko zlato

Ostale vesti 8. mar. 201918:04 > 18:19
Podeli:
Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Slovačka biatlonka Anastasija Kuzmina osvojila je zlatnu medalju u sprintu na 7,5 kilometara na Svetskom prvenstvu u švedskom Estersundu.

34-godišnja Kuzmina je u Estersundu do najsjajnijeg odličja došla u vremenu 22:17,5 uz jedan promašaj, srebrna je bila Norvežanka Ingrid Tandrevold sa 9,7 sekundi zaostatka, dok je bronzanu medalju osvojila Nemica Laura Dalmajer sa 12,6 sekundi sporijim vremenom. 

Anastasija Kuzmina je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na svetskim šampionatima, dok je još 2009. godine u Pjongčangu bila srebrna u masovnom startu, a dve godine kasnije bronzana u sprintu u Hanti Mansijsku. 

Najbolja slovačka biatlonka je u Svetskom kupu trijumfovala na 13 trka, dok je odlična bila i na Zimskom olimpijskim igrama gde je šest puta bila na postolju. Kuzmina je 2010. godine u Vankuveru bila zlatna u sprintu, a srebrna u poteri, četiri godine kasnije je u Sočiju bila zlatna u sprintu, dok je prošle godine u Pjongčangu osvojila dva srebra, individualno i u poteri, a zlato u masovnom startu.  

Svetski šampionat u biatlonu u Estersundu se nastavlja u subotu, kada je na programu sprint na 10 kilometara za muškarce.