Ruskinja Avakumova pobedila za Srbiju

Ostale vesti 14. jul 201914:28 > 14:42
Podeli:
Foto: Branko Filipović

U Nacionalnom centru „Žari” u Sjenici, u toku je Balkanski kup i Otvoreno letnje prvenstvo Srbije u biatlonu na roler-skijama.

Više od sto takmičara i takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Srbije, prvog dana borilo se ze trofeje u sprinterskim disciplinama. Medalje su se delile u četiri uzrasne kategorije seniora, omladinaca, juniora i kadeta.

U apsolutnoj muškoj konkurenciji, u trci na 7,5 kilometara pobedio je najbolji srpski biatlonac Damir Rastić, sa vremenom 20 minuta, 27 sekundi i 97 stotinki.

U konkurenciji omladinaca, na istoj distanci, pobedio je Jada Stavre iz Severne Makedonije (21:38,10), dok je u konkurenciji juniora, na 6 kilometara najbolji bio Blagoje Todev iz Bugarske (16:27,41). Kod kadeta slavio je Omar Hodžić iz Srbije ispred Hrvata Vita Blaženića.

U ženskoj konkurenciji, u svim uzrasnim kategorijama, dužina staze je iznosila 6 kilometara.

Kod seniorki, u dresu Srbije, pobedila je Jekatarina Avakumova (28), rođena Ruskinja, koja je donedavno nastupala i za Južnu Koreju.

U konkurenciji omladinki slavila je Berina Sinadinović, a kod juniorki Maida Drndić. Samo je Bugarka Valentina Dimitrova uspela da naruši dominaciju srpskih biatlonki, pobedom u konkurenciji mlađih juniorki.

Selektor srpskih biatlonaca Edin Hodžić, na polovini priprema za novu sezonu, zadovoljan je učinjenim. Forma u letnjem biatlonu tempira se za Svetski šampionat, koji je na programu za nešto više od mesec dana u Minsku.

Ima još dosta posla, ovo je bilo kontrolno takmičenje, ali nismo nezadovoljni onim što smo do sada uradili. Nadam se da ćemo biti pravi u Belorusiji, ali i pored toga sve ovo što radimo je u cilju što boljih nastupa za zimsku sezonu”, rekao je Edin Hodžić.

Foto: Branko Filipović