Sačuvaj poslednji ples: Virtu i Moar završili karijeru

Ostale vesti 19. sep 20193:23 > 3:29
Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images Sport

Kanadski klizački plesni par Tesa Virtu i Skot Moar objavili su da se povlače iz sporta i da je vreme da se završi jedna sjajna karijera tokom koje su kao plesni par postali najtrofejniji olimpijci u umetničkom klizanju.

Ronald Martinez, Getty Images Sport

Svet su oduševili 2010. kada su na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru osvojili zlatnu medalju. U utorak su preko Tvitera svojim navijačima poručili da je vreme da se povuku.

„Imamo poruku za naše navijače i za sve ljude koji su nas podržavali, pomalo je emotivno tako da se nadamo da ćete nas i sada podržati“, poručio je u video poruci Moar.

„Nismo znali kako da vam saopštimo ovu vest pa smo zaključili da je najbolje da budemo tamo gde se osećamo najprijatnije. Ovo je naš dom. Proveli smo 22 godine krstareći po ledu, družeći se, praveći programe i pokušavajući da steknemo što više iskustva“, dodao je tridesetdvogodišnji klizač pre nego što se uključila i Virtu:

„Posle 22 godine, mislimo da je pravo vreme da se povučemo. Za nas je ovo veoma lično i emotivno. Zahvalni smo na svemu i presrećni što smo sve ovo mogli da delimo sa vama“, poručila je Tesa.

To zlato koje su Tesa i Skot osvojili u Vankuveru značilo je prekretnicu za klizanje u Severnoj Americi i kraj dominacije evropskih kilzačkih parova na Olimijskim igrama koja je počela još 1976. godine.

U Sočiju su osvojili dva srebra, a u Pjongčangu dva zlata.

Tri puta su bili svetski prvaci, a poslednji put im je to pošlo za rukom 2017. godine.

Poslednji put ćemo moći da ih vidimo na ledu tokom kanadskog „Rok d rik tura“ koji će biti održan od 5. do 23 novembra.