Šveđanima i Italijanima pobede u štafetama u Estersundu

Ostale vesti 30. nov 201916:47 > 16:49
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Nova sezona Svetskog kupa u bijatlonu startovala je u švedskom Estersundu dvema mešovitim štafetama u kojima su slavili domaći takmičari i Italijani.

Šveđani su slavili u pojedinačnoj mešovitoj štafeti ostvarivši vreme od 36:42.1 minuta. Trijumf domaćinima doneli su Hana Eberg i Sebastijan Samjuelson, koji su za 18 sekundi bili bolji od Nemaca Franciske Projs i Erika Lesera.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Marte Olsbu i Vetle Šostad Kristijansen iz Norveške, koji su bili 40 sekundi iza Šveđana. Najbolje tri štafete sledili su Ukrajinci, Estonci i Amerikanci.

U meštovitoj štafeti slavili su Italijani u sastavu Liza Vitoci, Dorotea Virer, Lukas Hofer i Dominik Vindiš, koji su u cilju ostvarili vreme od 1:05:56.1 sata. Drugi su bili norveški bijatlonci Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Ekhof, Tarjei Be i Johanes Tingnes Be, sa četiri sekunde zaostatka. Minut iza pobednika bili su trećeplasirani Šveđani Lin Person, Mona Brorson, Jesper Nelin i Martin Ponsiluoma. Četvrto mesto pripalo je Rusima, ispred Austrijanaca i Švajcaraca.

Takmičenje u Estersundu se nastavlja u nedelju trkama u sprintu – muškarce čeka 10 kilometara, a žene sedam i po.