Drugo slavlje u karijeri Benedikta Dola

Ostale vesti 19. dec. 201915:07 > 15:36
Podeli:
Getty images/Stanko Gruden/Agence Zoom

Nemački biatlonac Benedikt Dol (29) ostvario je pobedu u sprinterskoj trci na 10 kilometara, prvog dana trećeg vikenda Svetskog kupa u francuskom Anesiju-Le Gran Bornanu.

Zahvaljujući besprekornom gađanju, ali i sjajnom trčanju, biatlonac iz Hinterzartena zabeležio je vreme od 23 minuta, 22 sekunde i jednu desetinku, što je za 9,4 sekunde bilo bolje od rezultata drugoplasiranog Norvežanina Tarjei Boa, odnosno 11,3 ispred trećeplasiranog Francuza Kentana Fijoa Majea.

Johanes Tignes Bo, vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa, zauzeo je četvrto mesto sa 14,8 sekundi zaostatka, ali i čak dva promašaja, dok je peto mesto pripalo još jednom Norvežaninu Erlandu Bjontegardu sa 15 sekundi zaostatka.

Dol je zabeležio drugu pobedu u karijeri, prvu posle nešto manje od tri godine, a za nemački biatlon ovo je tek druga individualna pobeda u poslednje tri sezone!

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Johanes Tignes Bo sa 254 boda, drugoplasirani Tarjei Bo ima 222, a trećeplasirani Francuz Simon Destio 209. Na četvrtom mestu je Rus Aleksandar Loginov sa 207, dok je petoplasirani Francuz Martan Furkad, koji je posle pet trka sakupio 191 bod.

U petak je na programu sprinterska trka dama na 7,5 kilometara.