Kubacki pokorio Titize-Nojštat

Ostale vesti 18. jan. 202018:31 > 18:34
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Poljski skakač David Kubacki trijumfovao je na prvim skokovima vikenda koji su u okviru Svetskog kupa održani u nemačkom Titize-Nojštatu.

Kubacki je tako došao do druge pobede ove sezone, a treće u karijeri, ukupnim skorom od 290,1 bodova zahvaljujući skokovima od 140,5 i 141 metra.

Drugo mesto, sa nešto više od šest bodova zaostatka, zauzeo je Austrijanac Štefan Kraft, dok je treći bio Rjoju Kobajaši iz Japana.

Poljak je bio vodeći posle prve serije, ispred Štefana Laja iz Nemačke, dok je treći bio Kobajaši. U nastavku takmičenja, Kraft je zasijao skokom od 140,5 metara, zahvaljujući kojem je napredovao sa pete pozicije i za 0,9 bodova je nadmašio aktuelnog osvajača Svetskog kupa. Na kraju je Kubacki samo potvrdio sjajno izdanje još jednim izuzetno dobrim skokom.

Najbolju trojicu sledio je Norvežanin Johan Andre Forfang, Laje i njegov sunarodnik Konstantin Šmid su podelili peto mesto, dok je Danijel Andre Tande bio sedmi. Među prvih deset našli su se još dvojica Poljaka Kamil Stoh i Pjotr Žila, kao i Timi Zajc iz Slovenije.

Nemac Karl Gajger, koji je zauzeo 12. mesto u Titize-Nojštatu, drži prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 841 bodom, a prate ga Kraft sa 779 i Kobajaši koji ima 715.

Takmičenje u Titize-Nojštatu se nastavlja u nedelju novim individualnim skokovima.