Johaug predvodila trostruki trijumf Norvežanki

Ostale vesti 15. feb 202014:27 > 14:29
Daniel Kopatsch/Getty Images

Norveška skijašica Tereza Johaug slavila je na 10 kilometara slobodnim stilom u švedskom Estersundu u okviru Svetskog kupa, a na podijumu su joj se pridružile dve sunarodnice.

Johaugova je ostvarila 12. pobedu ove sezone, a 67. u karijeri, pošto je bila izuzetno ubedljiva, u vremenu od 21:49.7 minuta.

Drugo mesto, sa 45,6 sekundi zaostatka, zauzela je Hajdi Veng, dok je treća bila Ingvild Flugstad Estberg, koja je bila manje od dve sekunde dalje.

Najbolje tri sledila je domaća skijašica Eba Anderson, ispred još dve Norvežanke Ragnhild Hage i Astris Urenholt Jakobsen. Potpuno dominaciju Skandinavki upotpunila je Krista Parmakoski iz Finske na sedmom mestu. Najboljih deset kompletirale su dve Amerikanke Džesika Digins i Rozi Brenan i Natalija Neprjeva.

Johaug na prvoj poziciji generalnog plasmana ima 1.740, a slede je Naprjeva sa 1.238 i Vengova sa 1.168.

Kod muškaraca je viđena još ubedljivija pobeda Norvežana, koji su zauzeli prve četiri pozicije, na čelu sa Šurom Reteom. Drugo mesto, sa 1,7 sekundom zaostataka zauzeo je Simon Hegstad Kruger, ispred Fina Hogena Kroga i Martina Junstruda Sundbija. Prvi među skijašima koji nisu iz Norveške bio je vodeći u generalnom plasmanu Aleksander Boljšunov.

Takmičenje u Estersundu se nastavlja trkama u poteri u nedelju.