Bez završnice u u Kanadi, Globusi za Johaug i Boljšunov

Ostale vesti 13. mar. 202018:13 > 18:16
Podeli:
Millo Moravski/Agence Zoom/Getty Images

Svetska skijaška federacija objavila je da su poslednja takmičenja Svetskog kupa u skijaškom trčanju, koja su bila zakazana u Kanadi za narednih nedelju dana.

Osvajači Kristalnih globusa su već bili poznati, Tereza Johaug je bila ubedljiva u ženskoj konkurenciji, dok se znalo da će i Aleksandru Boljšunovu pripasti titula jer su Norvežani objavili da neće putovati u Kanadu. Glavni rival ruskog skijaša bio je Johanes Hesflot Klebo, koji je na kraju imao 495 bodova manje.

Povezano

Johaugova je za 811 bodova pobedila svoju sunarodnicu Hajdi Veng i osvojila treću titulu ukupne pobednice Svetskog kupa, pošto je do prethodnih došla 2014. i 2016. godine, a u međuvremenu je odradila suspenziju zbog dopinga.

Zdravlje i dobrobit svih sportista i ostalih učesnika, kao i publike, su naš prioritet. Preporuke nacionalnih i regionalnih vlada, kao i njihovih zdravstvenih organizacija, presudni su u svakoj preporuci u vezi sa javnim okupljanjima koja utiču na FIS takmičenja. Predstojeća je trebalo da budu poslednja u sezoni i neće biti zamenjena”, stoji u saopštenju.