Klebo i Svan slavili u sprintu

Ostale vesti 31. jan 202116:38 > 17:16
Fredrik Sandberg/TT News Agency via REUTERS

Trijumfima Norvežanina Johanesa Kleba i Šveđanke Lin Svan okončane su trke u sprintu u okviru Svetskog kupa u skijaškom trčanju u Falunu.

Klebo je u finalu bio brži od Šveđanina Oskara Svensona i sunarodnika Havarda Taugboela. Norvežaninu je ovo bila 40. pobeda u karijeri. Pored pomenutog trilinga u finalu su učestvovali i Rus Ustjugov, Francuz Kanava i Norvežanin Valnes.

povezane vesti

U generalnom poretku ubedljivo vodi Aleksandar Boljšunov, koji zbog pada nije prošao u završnu fazu sprinta. Rus je sakupio 1613 bodova. Drugi je Ivan Jakimuškin, takođe iz Rusije sa 774, dok je treći Francuz Manifikat, koji ima 588 bodova.

U konkurenciji dama Lin Svan je na putu do osmog trijumfa najveće rivalke imala u Slovenki Anamariji Lampić i svojoj reprezentativnoj drugarici Joni Sundling, koje su stigle do drugog odnosno trećeg mesta. Hagstrom iz Švedske i Norvežanke Veng i Stenset završile su na pozicijama četiri, pet i šest.

Amerikanka Džesi Digins drži prvu poziciju u ukupnom plasmanu sa 1174 boda. Druga je Julija Stupak (904), dok je na koti tri još jedna Amerikanka Rosi Brenan (879).

Komentari

Vaš komentar