Lilehamer: Dominacija Norvežanina Kleboa

Johanes Klebo
Copyright: MARIUSxSIMENSEN

Johanes Klebo je još jednom slavio u Svetskom kupu u kros kantriju, 52. put u karijeri, a ovoga puta na domaćem terenu u Lilehameru. Ema Ribom je slavila u sprintu u ženskoj konkurenciji i tako nastavila dominaciju Šveđanki u Svetskom kupu.

Sprint slobodnim stilom podrazumevao je jutarnje kvalifikacije, a potom četvrtfinale, polufinale i za najbolje finalnu trku, u kojoj je čudesni Klebo samo potvrdio dominaciju. U finalu je slavio ispred Italijana Pelegrina, od kojeg je bio brži za 75 stotinki. Trećeplasirani Norvežanin Even Nortug, ostvario je veliki uspeh, a u finalu su dobar utisak ostavili i Šveđanin Anger, iskusni Golberg i mladi debitant Evensen. Klebo je samo nastavio dominaciju iz prošle sezone i u ovom trenutku ima četiri pobede na pet trka. U nedelju je u Lilehameru masovni start na 20 kilometara klasičnim stilom.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Pal Golberg sa 367 bodova, drugoplasirani Johanes Klebo ima 315, a trećeplasirani Federiko Pelegrino 248 bodova.

Ema Ribom slavi ispred Maje Dalkvist
Photo: Marius Simensen / BILDBYRAN

Ista situacija je i kod dama, samo tamo nema dominantne takmičarke. Ema Ribom je prva koja je dva puta slavila ove sezone i baš je u subotu, u Lilehameru, Šveđanka došla do druge pobede u karijeri. Ona je u finalu za 17 stotinki nadmašila zemljakinju Maju Dalkvist, dok je treće mesto osvojila Norvežanka Tiril Udnes Veng.

Veng je vodeća i u generalnom plasmanu, pošto podjednako dobro trči i na distanci i u sprintu. Sakupila je 423 boda, dok drugoplasirana Džesi Digins ima 330 bodova. Na trećem mestu je najbolja Šveđanka Frida Karlson sa 327 bodova.

Komentari

Vaš komentar