Peta pobeda Krugera i nadmoć Norvežana, Johaug druga u drami

Ostale vesti 4. dec. 202114:42 > 14:44
Podeli:
Simen Hegstad Krueger
Photo by Millo Moravski/Agence Zoom/Getty Images

Norvežanin Simen Hegstad Kruger (28) bio je najbrži na 15 km u Lilehameru, u vremenu 32:26.2, u Svetskom kupu skijaškog trčanja.

To je peta Krugerova pobeda u karijeri, a domaći takmičari bili su superiorni do kraja: drugo mesto zauzeo je Hans Krister Holund, 32-godišnjak kojem je to 15. podijum u karijeri, sa 66 stotinki zaostatka, dok je treći bio Martin Levstrem Ninget sa 7,19 sekundi zaostatka za Krugerom.

Ninget je za 1,42 sekunde bio brži od Rusa Alekseja Červotkina, sledi Mihal Novak iz Češke, pa još četvorica Norvežana: Tonset, Amundsen, Mosebi i Rete, a deseti je bio Francuz Moris Monifikat.

Johanes Klebo, koji je prvi u generalnom plasmanu sa 256 bodova, trku je završio na 12. mestu, dok je 14. bio Aleksandr Boljšunov, koji je drugi u generalnom plasmanu sa 233 boda.

Frida Karlson se ne šali

Frida Karlson
MARIUSxSIMENSEN, Guliver Images

U ženskoj konkurenciji, baš kao i pre sedam dana u finskom skijalištu Ruka, slavila je Frida Karlson, ovoga puta u trci na 10 kilometara slobodno.

Šveđanka je bila najbrža u vremenu 26:58.4, to joj je treći trijumf u karijeri, a opet je iza sebe ostavila legendarnu Norvežanku Tereze Johaug, za samo 0,3 sekunde.

Podijum je kompletirala Amerikanka Rozi Brenan, 33-godišnja veteranka kojoj je to šesti podijum u karijeri, a sve je ostvarila počev od novembra prošle godine. Ona je zaostajala 11,3 sekunde za pobednicom, i bila je za 4,7 sekundi brža od četvrtoplasirane Šveđanke Helen Mari Fosesholm.

U Lilehameru se u nedelju voze dve štafete: 4×7,5 km muškarci i 4×5 km žene.

Na petom mestu bila je Natalija Neprjaeva, a slede Tiril Udnes Veng, Eba Anderson, Tatjana Sorina, Hejdi Veng i Ranghild Haga. Slovenka Anamarija Lampič završila je na 23. poziciji.

U generalnom plasmanu vodi Frida Karlson sa 320 bodova, Johaug ima 260, Maja Dalkvist 227, a Brenan 210.

Komentari

Vaš komentar