SP: Dominacija Šveđanki i Kleba u sprintu

Johanes Hesflot Klebo
REUTERS/TT News Agency

Nastavlja se Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama u Sloveniji. Trećeg dana na Planici bilo je takmičenje u klasičnom sprintu u obe konkurencije. Kod muškaraca slavio je Johanes Tignes Hesflot Klebo, dok su kod dama sve tri medalje osvojile Šveđanke.

Čovek koji u ovoj disciplini prosto dominira godinama, posebno na velikim takmičenjima, osvojio je treće svetsko zlato u sprintu (ima i dva olimpijska). Johanes Hesflot Klebo na kraju je postavio pobedničko vreme od 2:56.07.

Na drugom mestu bio je njegov zemljak Pal Golberg sa 2:22 sekundi zaostatka. Dok je poslednje mesto na pobedničkom postolju zauzeo Francuz Žil Šapa sa samo dve stotinke slabijim vremenom od Golberga.

Još jača dominacija neke zemlje bila je u ženskom sprintu. Tamo su sve tri medalje osvojile švedske takmičarke. Titulu svetske šampionke odbranila je Jona Sundling u vremenu 3:21.67.

Druga je bila Ema Ribom sa samo 87 stotih delova sekunde zaostatka. A bronzu je osvojila Maja Dalkvist sa 4.45 sekundi zaostatka za pobednicom.

Komentari

Vaš komentar