Tim sprint u Obersdorfu: Veliki uspeh Srbije

Ostale vesti 28. feb 202115:36
Maida Drndić i Anja Ilić
SK

Sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu nordijskom skijanju ostvario je srpski duet u disciplini tim sprint.

Maida Drndić i Anja Ilić zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja.

U svojoj polufinalnoj grupi Srbija ja zuzela 11. mesto, nije izboren plasman u finale ali nije bilo realno ni očekivati da tako nešto može da se desi.

Iza Srbije ostali su timovi Letonije, Litvanije, Turske, Brazila, Grčke, Koreje i Mongolije.

„Prezadovoljna sam kako su se stvari odvijale na stazi. Imali smo dve veoma raspoložene devojke za trku i to se odrazilo na rezultat. Malo je nedostajalo da iza sebe ostavimo i Estoniju, a nacije koje su iza nas na tabeli su sa mnogo dužom tradicijom u ovom sportu i imaju daleko veći budžet i mogućnosti za razvoj. Ovo je razlog više da nastavimo sa dobrim radom u budućnosti“, rekla je selektor Mina Ilić.

Svetski šampion je Švedska, Jona Sundlig i Maja Danlkvist bile su najbrže u Obersdorfu a na podijumu su se još našli timovi Švajcarske i Slovenije. Norveška je na kraju bila tek šesta ali su zato u muškoj konkurenciji Norvežani osvojili zlato, sastav Erik Valnes- Johanes Klebo je bio bolji za 1,68 sekundi od Finske a Rusima je pripalo treće mesto.

Komentari

Vaš komentar