„Zvezda kup“ za Zlatiboru ispunio očekivanja

Ostale vesti 24. jan 202121:52
SK

Posle dva dana takmičenja na Zlatiboru ja završen četvrti po redu "Zvezda kup" u nordijskom skijanju.

Osim takmičara iz Srbije, koji imaju najbolju sezonu u Svetkom kupu u istoriji ovdašnjeg nordiskog skijanja, na trkama na Zlatiboru bili su skijaši iz Rumunije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Argentine.

Organizator je bio najbolji nordijski klub u Srbiji, Zvezda sa Zlatibora, a njeni članovi su na kraju uspeli da osvoje trofej namenjen najuspešnijem kolektivu na ovom takmičenju.

SK

Tokom vikenda viđene su trke seniora i pionira. Prvog dana u trci skijaša na 10km slavio je Paul Konstatntin Pepene iz Rumunije, najbolji srpski takmičar bio je Miloš Đorđević koji je bio 17.

U konkurenciji dama pobedila je Rumunka Timea Lorinc ispred srpskih reprezentativki Miade Drndić i Anje Ilić. Kod pionirki najbolja na stazi od 3km pobedila je Lamija Salihagić iz Revuše dok je Andrija Tošić, član Zvezde, bio najbolji.

SK

Drugod dana trčali su samo seniori na 10 (mučkarci) i na 5km (žene). Timea Lorinc je ponovila uspeh, druga je bila Anja Ilić, a treća Paraskevi Lapadopulu iz Grčke. I Rumun Pepene je ponovio uspeh iz prvog dana, trostruki učesnik olimpijskih igrara bio je najbolji i drugog dana Zvezda kupa. Najbolji srpski predstavnik bio je Rejhan Smrković koji je bio 17.

SK
Komentari

Vaš komentar