Otkazana skijaška sezona zbog tuče predsednika i roditelja

Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Izvršni odbor Skijaškog saveza Srbije doneo je odluku da obustavi sve programske aktivnosti vezane za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja, zbog fizičkog sukoba predsednika Gorana Jevremovića i roditelja jednog takmičara tokom državnog prvenstva na Mokroj Gori.

„Na osnovu članova 54-60. Statuta Skijaškog saveza Srbije, IOSSS dana 2.4.2021. godine donosi sledeću odluku:

Obustavljaju se sve programske aktivnosti Saveza vezane za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja u zemlji. Nalaže se reprezentativnim selekcijama koji su u programu Saveza da prekinu svoje aktivnosti zaključno sa nedeljom 4.4.2021″.

U obrazloženju se navodi da je usled fizičkog napada na predsednika Saveza od strane roditelja takmičara na državnom prvenstvu za najmlađe kategorije na Mokroj Gori, sazvana hitna sednica Izvrnog odbora, na kojoj je doneta odluka o obustavljanju aktivnosti. Dodaje se da je šest članova glasalo ‘za’, dva su glasala ‘protiv’, a jedan je bio uzdržan.

Ubrzo potom oglasio se i klub MMB, čiji je član dete osobe koja je učestvovala u incidentu.

„Ne želimo da budete u zabludi kako je neko napao Skijaški savez, jer je to isključivo privatan problem. Predsednik i Savez pokušavaju da predstave ovu situaciju mnogo značajnijom nego što jeste, kako bi zadržali svoje poljuljane pozicije.

Dete gospodina, koji je učestvovao u incidentu, je takmičar našeg kluba i nepravedno smo po tom osnovu pomenuti u saopštenjima Saveza, iako klub nema nikakve veze sa tim. Ponavljamo problem je isključivo privatne prirode, o čemu smo obavestili Savez odmah po saznanju incidenta i ogradili se od istog.

Iako naš klub, kao i ostali klubovi imaju dosta primedbi na rad Saveza, smatramo da se svi problemi rešavaju mirnim putem i DA je nizak udarac da se preko leđa dece i trenera rešavaju privatni problemi i da to ne dolikuje instituciji kao što je Skijaški Savez Srbije“.

Oglasili su se i pojedini regionalni Savezi koji navode da ovakva odluka nije u skladu sa Statutom, te da se njome obesmišljava postojanje Saveza.

Sport Klub saznaje da je za ponedeljak, 5. april, zakazana nova sednica Izvršnog odbora, na kojoj bi moglo da dođe do promene ove odluke.