Mikaela Šifrin nova rekorderka – pobeda broj 83!

Zimski sportovi 24. jan 202315:045 komentara
Mikaela Šifrin
AP Photo/Alessandro Trovati

Amerikanka Mikaela Šifrin (27) pobednica je veleslaloma u Kronplacu (Italija) i nova rekorderka u Svetskom kupu sa 83 pobede!

Drugo mesto osvojila je Švajcarkinja Lara Gut-Behrami sa 45 stotinki zaostatka, dok je do treće pozicije došla domaća skijašica, Italijanka Federika Brinjone, koja je imala sekundu i 43 stotinke sporije vreme od pobednice.

Šifrin je na ovaj način nadmašila, sada drugoplasiranu Lindzi Von, za jednu pobedu (83:82), a do legendarnog Ingemara Stenmarka, koji je u svojoj karijeri zabeležio 86 trijumfa, nedostaju joj još samo tri slavlja.

Odličnom prvom vožnjom na stazi „ERTA“ u Južnom Tirolu, legendarna Amerikanka nagovestila svoju devetu ovosezonsku pobedu, da bi u drugoj trci odgovorila na odličnu vožnju Gut-Behrami i konačno stigla do trijumfa sa rezultatom 2:00,61 minuta.

Na ovaj način, Amerikanka se učvrstila na liderskoj poziciji u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1,417 bodova, a drugoplasirana je sada Lara Gut-Behrami sa 861 bodom. Treće mesto zauzima Slovakinja Petra Vlhova sa 846 bodova.

Na trci održanoj u utorak, iza Šifrin, Gut-Behrami i Brinjone, plasirale su se Petra Vlhova (Slovačka), Tesa Vorli (Francuska), Sara Hektor (Švedska), Marina Gasjenica-Danijel (Poljska), Alis Robinson (Australija), Valeri Grenije (Kanada) i Marta Basino (Italija), koja je zauzela deseto mesto.

U poretku veleslaloma, posle sedam od deset trka, Šifrin vodi sa 500 bodova, drugoplasirana je Italijanka Marta Basino sa 451 bodom, dok je trećeplasirana Gut-Behrami sa 437 bodova.

U sredu je u Kronplacu na rasporedu još jedan veleslalom.

Komentari

Vaš komentar