Kraft se polako odvaja od Štoha

Ski skokovi 16. mar. 201719:35 > 19:37
Podeli:
Clive Mason, Getty Images

Austrijski ski skakač Štefan Kraft ostvario je šestu pobedu ove sezone pošto je trijumfovao na velikoj skakaonici u norveškom Trondhajmu.

Dvostruki svetski šampion je tako ujedno došao do desete pobede u karijeri, ukupnim skorom od 302 boda zahvaljujući skokovima od 138 i 142,5 metra.

Drugo mesto zauzeo je domaći skakač Andreas Stjernen, dok je treći bio Nemac Andreas Velinger.

Dva dana pošto su otkazani skokovi u Lilehameru, koji će biti nadoknađeni u petak u Vikersundu, skakači su imali mnogo više sreće u Trondhajmu. Kraft je dominantan tokom obe runde, a posle prve pratili su ga Stjernen i Markus Ajsenbihler iz Nemačke.

Velinger je posle šestog mesta posle prvih skokova napredovao u nastavku takmičenja, dok je Ajsenbihler pao za jednu poziciju, a Stjernen skočio dovoljno da bi se zadržao na drugom mestu. Kraft je na kraju najboljim skokom dana ostvario pobedu sa skoro osam bodova prednosti.

Ajsenbihler je na kraju bio četvrti, ispred Poljaka Kamila Štoha, Johana Andrea Forfanga iz Norveške i još aktuelnog osvajača Svetskog kupa. Među najboljom desetoricom našli su se i Nemac Rihard Frajtag, Roman Kudelka iz Češke i još jedan Norvežanin Danijel Andre Tande.

Zahvaljujući pobedi, Kraft je povećao svoju prednost u odnosu na Štoha za 45 bodova. Austrijanac na čelu poretka ima 1.420 bodova, Štoh ima 1.334, a treći je Tande sa 1.181.

Do kraja ovogodišnjeg izdanja Svetskog kupa ostala su četiri takmičenja, a naredna dva biće održana u Vikersundu, pre selidbe na veliko finale na Planici.