Norvežani zasijali na startu sezone u Visli

Ski skokovi 18. nov. 201718:20 > 18:22
Podeli:
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Reprezentacija Norveške trijumfovala je na timskim skokovima u poljskoj Visli kojima je startovalo novo izdanje Svetskog kupa u ski skokovima.

Norvežani su do pobede došli sa ukupno 1023,8 boda, a nastupili su u sastavu Johan Andre Forfang, Anders Fanemel, Danijel Andre Tande i Robert Johanson. Najbolji među njima bio je Tande, koji je imao dva odlična skoka, od 126,5 i 129 metara.

Na drugom stepeniku pobedničkog postolja našla su se dva tima, pošto su Poljaci i Austrijanci imali identičan broj bodova – po 1.006,5. Poljaci su aktuelni osvajači Kupa nacija, a na domaćem terenu su nastupili sa najjačom postavom koju su činili Pjotr Žila, David Kubački, Maciej Kot i Kamil Stoh.

Austrijanci, koji su jedini u poslednjih 15 godina uspeli da odbrane titulu u timskom takmičenju, zasijali su u poslednjoj seriji, kada je za njih skakao aktuelni osvajač Svetskog kupa Štefan Kraft. Branilac Kristalnog globusa imao je najduži skok dana od 130 metara, a pored njega su skakali i Mihael Hajbek, Danijel Huber i Klemens Ajgner.

Četvrto mesto zauzeli su Nemci, ispred Japanaca, Slovenaca, Švajcaraca i Rusa. Takmičenje su u prvoj rundi završili timovi Italije, Češke, Finske i Kazahstana.

U Visli je za nedelju zakazano prvo invidualno takmičenje sezone, a najbolji u kvalifikacijama održanim u petak bio je Kraft. Sledili su ga Nemac Štefan Laje i Junširo Kobajaši iz Japana.