Stoh: Ne obraćam pažnju na konkurenciju

Podeli:
Getty images/Stanko Gruden/Agence Zoom

Posle dva tamičenja Četiri skakaonice koji su održani u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu, Kamil Stoh drži prvu poziciju, a rivali iz Nemačke se nadaju da će dobrim rezultatima u Insbruku i Bišofshofenu uspeti da nadoknade razliku.

Stoh se nalazi na prvoj poziciji sa 563,1 boda, a odmah iza njega je Rihard Frajtag, koji sa zaostatkom od 11,8 bodova, odnosno šest metara, dočekuje preostale skokove u Austriji. 

Frajtag se nada da će borba „do kraja ostati neizvesna„, a trener Nemaca Verner Šuster ističe da je „Kamil izuzetno iskusan i sposoban skakač, koji je već sve osvojio„. 

Šuster smatra i da će biti vrlo teško da se sustigne razlika, ali ipak veruje da je tako nešto moguće.

Dvostruki olimpijski šampion je slavio u Oberstdorfu i Garmišu, a Poljak je i sam vrlo zadovoljan postignutim.

Moji skokovi su bili zaista dobri„, istakao je Stoh i objasnio šta je njegov recept za osvajanje prvog mesta u ukupnom poretku:

Ne obraćam pažnju na konkurenciju, već se trudim da izvedem dobre skokove i da se zbog njih radujem„, zaključuje aktuelni osvajač ‘Zlatnog orla’.

Četiri skakaonice se sele u Austriju, a naredno takmičenje na programu je u četvrtak u Insbruku. Veliko finale zakazano je za dva dana kasnije u Bišofshofenu.